Serek wiejski z jeżynami i czereśniami z miodem

Porcja witaminowa – zamiast słodkiego batonika 🙂

Bardzo zdrowa przekąska w ciągu dnia lub na drugie śniadanie. I warto tu wykorzystać sezonowe owoce, tak szybko znikają.. Ja wykorzystałam czereśnie i jeżyny, ale możecie zastąpić je truskawkami czy mango. Po prostu wrzućcie co lubicie, a sami się przekonacie, że danie będzie pożywne i zdrowe.

Składniki:

  • opakowanie serka wiejskiego 200 g
  • 1 banan
  • 1 kiwi
  • kilka jeżyn
  • kilka czereśni
  • szczypta cynamonu
  • łyżeczka miodu, np. lipowego, akacjowego, gryczanego

Wykonanie:

Do miseczki wlej serek wiejski. Następnie dodaj: pokrojonego w plasterki banana oraz kiwi (plasterki kiwi przekrój jeszcze na pół, aby uzyskać półksiężyce). Posyp kilkoma jeżynami i czereśniami oraz szczyptą cynamonu. Na końcu polej łyżeczką miodu.

Smacznego zdrowego 🙂

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.