SEROWE ŚLIMACZKI Z CURRY

Serowe ślimaczki z curry dziś występują  jako przekąska na ciepło. Połączenie ciasta francuskiego z serami, wędlinami, sosami wszelakimi i przyprawami to sprawdzona i szybka przekąska. Ślimaczki świetnie smakują także w wersji na słodko, np. z twarogiem i rodzynkami, posypane cukrem trzcinowym, posmarowane dżemem lub konfiturą ulubioną. Do tego to szybki i bardzo prosty sposób na deser lub przekąskę.

SKŁADNIKI:

  • opakowanie ciasta francuskiego 230 g
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 3 łyżeczki ketchupu, koncentratu pomidorowego lub passaty
  • przyprawy sypkie: bazylia, curry

PRZYGOTOWANIE:

Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu.

Ciasto rozkładam na blacie, smaruję ketchupem, posypuję ziołami i układam plastry sera. Zwijam jak roladę. Kroję w plastry.

Ślimaczki serowe piekę na środkowej półce piekarnika przez ok. 18 minut, do zarumienienia.

Smacznego 🙂

4 odpowiedzi na “SEROWE ŚLIMACZKI Z CURRY”

  1. Ciasto francuskie uwielbiam. Można z niecgo zrobić wszystko! :)) ulubione to z serem, kukurydza i szynką.
    Pozdrawiam
    Dziękuję za inspiracje.

Skomentuj Rena Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *