Śledzie a la matjas z pieczarkami i musztardą

Kolejny pomysł na świąteczną sałatkę i nie tylko:) Bo myślę, że od czasu do czasu mogłaby zagościć na Waszym rodzinnym stole jako przystawka w połączeniu z np. z bagietką i masełkiem. U nas na pewno tak będzie 🙂

Przy okazji życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt i wielu smakołyków przez całe święta i nie tylko!
Mam nadzieję, że moje przepisy będą z Wami cały czas :* Świętujcie, smakujcie, wszystkiego co najlepsze! 🙂

Składniki:

  • 2 opakowania śledzi a la matjas w oleju (2 x 220g)
  • 1 opakowanie śledzi korzennych (1x220g)
  • 10 – 12 większych pieczarek pokrojonych w średnią kostkę lub paseczki (i tak ich wielkość się skuli)
  • 2 średnie cebule pokrojone w kostkę
  • 2 – 3 łyżki musztardy ziarnistej
  • sól, pieprz, słodka papryka, majeranek i lubczyk do smaku
  • mały pęczek koperku drobno posiekanego
  • masło klarowane

Przygotowanie:

  • na maśle przesmaż pieczarki i cebulę,
  • gdy zmiękną przypraw do smaku, śledzie pokrój w paseczki,
  • gotowy farsz z patelni przestudź i połącz ze śledziami, dodaj resztę składników, koperek i ewentualnie dopraw jeszcze do smaku, smacznego:)

2 odpowiedzi do “Śledzie a la matjas z pieczarkami i musztardą”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.