Śledzie w suszonych pomidorach i chili

Co jak co, ale śledzie można podawać całorocznie. Pasują nie tylko na każdy świąteczny stół, polecam także na śniadania, kolacje, czy przekąski w ciągu dnia.

Śledzie można podawać z jabłkiem i jogurtem, w pomidorach, w oleju, z grzybkami, czy z czymkolwiek smacznym chcecie.

Dziś zaprezentuję Wam śledziki w suszonych pomidorach i chili. Najlepiej smakują te domowe, więc zapraszam do przygotowania 😉

Składniki:

  • 4 wymoczonych średnich płatów śledziowych
  • 1 duża cebula lub dwie mniejsze
  • 6 suszonych pomidorów w zalewie
  • 2 łyżki oleju z zalewy z suszonych pomidorów
  • olej rzepakowy według uznania
  • przyprawy:
  • pieprz, chili, tymianek, cząber, papryka słodka, suszony czosnek

Przygotowanie:

Śledzie pokrój w większą kostkę, cebulkę drobno w krążki. W miseczce układaj śledzie, cebulkę i suszone pomidory pokrojone w mniejszą kosteczkę. W miseczce oddzielnie złącz dwa oleje, przypraw. Dodaj do śledzi, pamiętaj jednak aby przykryły śledzie, ale nie aż tak by powstała zupa 🙂 Odstaw do lodówki.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.