Smoothie truskawkowo-bananowe

Jak dla mnie to najlepsze połączenie: maślanka, kremowy delikatny banan i truskawki lub maliny – świeże w sezonie, poza nim mrożone dostępne cały rok. Pożywnie, domowo, taniej niż kupne gotowe, proporcje zależą od nas, słodkość też. Można dosłodzić miodem lub syropem klonowym bądź z agawy – ja tego nigdy nie robię, wystarczy słodkość banana, jak dla mnie i tak słodko i miło 😉

Dziś u mnie smoothie na drugie śniadanie. Jest energia, zdrowie i uśmiech na cały dzień! 😉 POLECAM!

SKŁADNIKI:

  • szklanka 250 ml maślanki
  • 1 dojrzały banan
  • 160 g mrożonych lekko rozmrożonych truskawek, w sezonie garść świeżych
  • opcja: kilka kropel soku z pomarańczy i kostka lodu

PRZYGOTOWANIE:

Do blendera wlewam maślankę, wrzucam kawałki banana i truskawki. Opcjonalnie: dodaję sok z pomarańczy. Blenduję.
Wlewam do wysokiej szklanki, opcja – wrzucam lód.

Gotowe! Na zdrowie 😉

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.