Sos koperkowy z curry

Taki sos na bazie jogurtu z dodatkiem majonezu, świeżym koprem i przyprawą curry sprawdzi się idealnie do kanapek z wędliną, domowych zapiekanek, białych mięs (szczególnie kurczaka), do soczystego mięsa z grilla. Dziś grillowana pierś z kurczaka podana była z opiekanymi ziemniakami ziołowymi, mizerią oraz takim właśnie sosem – strzał w dziesiątkę!

SKŁADNIKI:

  • 6 czubatych łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego
  • płaska łyżka majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • spora szczypta przyprawy mielonej curry
  • mały pęczek posiekanego koperku

PRZYGOTOWANIE:

W misce mieszam wszystkie składniki, dodaję posiekany koper i przyprawy. Podaję.

Jedna odpowiedź do “Sos koperkowy z curry”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *