Sos tatarski

Najlepszy, najłatwiejszy w zrobieniu. Sos tatarski robi się na bazie majonezu z dodatkiem marynowanych warzyw w occie, najczęściej są to ogórki, wraz z porcją ziół. Pasuje do różnych mięs, sałatek, przekąsek mącznych typu grissini, czy krakersów. Smacznego!:)

Składniki:

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 średnie ogórki kiszone lub konserwowe – drobno pokrojone w kosteczkę
  • 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę
  • przyprawy do smaku:
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie i bazylia

Wykonanie:

Wymieszaj razem starannie wszystkie składniki, dopraw do smaku według gustu. Ja lubię dużo pieprzu i ziół – znajomym smakuje najbardziej 🙂

Przed podaniem schłodź w lodówce.

 

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.