Spaghetti pomidorowe

Makarony to to co moja rodzina uwielbia najbardziej! Nic dziwnego, można je podać dosłownie ze wszystkim, są proste i szybkie w przygotowaniu, szczególnie w tygodniu. Spaghetti z pomidorami w aromatycznym sosie polecają się na obiad wege.

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki passaty pomidorowej
  • 2 świeże dojrzałe pomidory
  • 1 większa cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 suszone pomidory
  • sól, pieprz, cukier, papryka słodka i ostra, lubczyk, oregano
  • do podania: makaron spaghetii, parmezan i świeża bazylia
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Gdy ładnie się połączą i zmiękną dodaj pokrojone w większą kostkę świeże pomidory, dodaj drobne kosteczki suszonych pomidorów.

Gdy składniki się połączą dodaj passatę, przypraw, duś około 10-15 minut na wolnym ogniu. W międzyczasie zagotuj al dente makaron według instrukcji na opakowaniu. Podawaj posypane serem z bazylią.

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.