SURÓWKA DO GULASZU

Surówka, którą wykonasz przez cały rok. Ogórki małosolne możesz zastąpić kiszonymi lub konserwowymi, dodać konserwowe warzywa, np. kukurydzę lub tarty żółty ser/mozzarellę/fetę. To idealna surówka do gulaszy, potrawek z mięsa, a nawet kotletów. Świetnie smakuje o każdej porze roku, do tego jest prosta – wykonasz ją w kilka chwil.

Surówka z papryki i ogórków małosolnych


SKŁADNIKI:

  • 2 czerwone papryki
  • 4 ogórki małosolne
  • 1 czerwona cebula
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki oleju, np. rzepakowego lub z pestek winogron
  • sól, pieprz
  • do podania koperek lub rzeżucha

PRZYGOTOWANIE:

Warzywa myję. Paprykę, cebulę oraz ogórki małosolne kroję w podobnej wielkości kostkę. Pomidorki kroję na pół. Wszystkie składniki umieszczam w misce.

Składniki mieszam, polewam olejem i doprawiam solą oraz pieprzem.

Smacznego 😉

3 odpowiedzi na “SURÓWKA DO GULASZU”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *