Surówka kopenhaska

Idealna, lekka, do dań obiadowych, wszelakich mięs, pieczonych, smażonych i dań z grilla. Niezwykle lekka, zdrowa, jedna z ulubionych nowości! Główne składniki to sałata lodowa, marchew, ogórki kiszone (zamiennie konserwowe), jogurt naturalny, dla przełamania smaku i ostrości musztarda. Z dodatkiem szczypioru i natki – polecam do obiadu i lunchboxu!

SKŁADNIKI:

  • 1 sałata lodowa
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 marchwie
  • 2 małe cebulki
  • 1 pęczek drobno posiekanego szczypioru
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki musztardy
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Marchew obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach razem z ogórkami kiszonymi. Cebulę obieram i drobno siekam.

W misce mieszam posiekaną sałatę lodową z resztą składników, dodaję musztardę i jogurt, mieszam, doprawiam do smaku. Podaję do obiadu z ziemniakami i mięsem oraz dań z grilla. Smacznego!

 

Jedna odpowiedź do “Surówka kopenhaska”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *