Surówka z kapusty kiszonej i marchewki

Idealna tradycyjna surówka, którą pamiętam z dziecinnych lat, była zawsze serwowana do smażonej ryby. W domu było nas dużo, więc i składniki są na rodzinną dwudniową porcję dla każdego. Od siebie dodałam paprykę i koper. Podaję z ziemniakami i rybą, ale surówka pasuje także do kotletów z mięsa wieprzowego, wołowego czy drobiu. Składniki: 700 g kapusty kiszonej 1 cebula (może być czerwona) 1 czerwona papryka 1 jabłko 2 średnie marchewki pęczek świeżego kopru sól, pieprz, płaska łyżka cukru – dla kontrastu smaku olej rzepakowy, wg uznania Przygotowanie: Kapustę odciskam, drobno szatkuję. Możecie ją przepłukać jeśli wolicie lżejszy smak. Cebulę obieram, razem … Czytaj dalej Surówka z kapusty kiszonej i marchewki