SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, MARCHEWKI I JABŁKA

Smaczna i prosta surówka do obiadów z mięs wszelakich i potraw z ziemniaków. Dla mnie najlepsza do potraw z kurczaka, mielonych czy mięsnych szaszłyków. Polecam także obiad wege – pieczone, ziołowe ziemniaki z dodatkiem warzyw podane z surówką z kapusty pekińskiej. Jogurt naturalny możecie zastąpić śmietaną. Świetnym dodatkiem, który sprawdzi się będzie także tarta pietruszka lub seler, będzie pysznie! Zapraszam na szybką surówkę z kapusty pekińskiej, marchewki tartej i jabłek.

SKŁADNIKI:

  • 1 kapusta pekińska, u mnie 680 g
  • 2 marchewki
  • 3 jabłka
  • 330 g jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, płaska łyżka cukru pudru

PRZYGOTOWANIE:

Z kapusty odcinam głąb, oczyszczam z wierzchni liści. Resztę myję pod bieżącą wodą, osuszam na papierowym ręczniku. Każdy liść przekrawam wzdłuż na pół i siekam w cienkie paseczki. Marchew i jabłka obieram, trę na tarce o dużych oczkach.

W misce mieszam wszystkie składniki, dodaję jogurt (lub śmietanę, jak kto woli), przyprawiam, mieszam. Podaję do obiadu.

Smacznego 🙂

10 odpowiedzi na “SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, MARCHEWKI I JABŁKA”

  1. Smaczna;) Robię podobną tylko dodaję śmietanę i trochę kukurydzy z puszki.
    Pozdrawiam
    Małgorzata

Skomentuj Małgorzata Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *