Surówka z pora

Dla mnie idealna lekko ostro-słodka surówka pasuje do pieczonych czy smażonych mięs, szczególnie drobiu.

Surówka z pora z dodatkiem jabłek wzbogacona smakiem prawdziwego i pysznego majonezu. Wspaniała do obiadu lub dań z grilla. Podałam ją do smażonego kurczaka w sosie ze słodkiej śmietanki i pieczonych ziemniaków. Obiad w tygodniu idealny! SMACZNEGO 😉

Składniki:

  • 2 spore pory, tylko jasna część
  • 3 duże jabłka
  • 4 większe łyżki majonezu
  • sól, świeżo zmielony pieprz oraz cukier puder do smaku

Przygotowanie:

Pora myję, kroję wzdłuż na pół i siekam w drobne talarki, układam do szklanej większej miski.

Jabłka obieram i trę na tarce o dużych oczkach, dodaję do pora, mieszam.

Dodaję majonez i przyprawiam do smaku. Odstawiam do przegryzienia składników, podaję jako dodatek do obiadu.

 

 

 

 

 

3 odpowiedzi do “Surówka z pora”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.