Dla mnie idealna lekko ostro-słodka surówka pasuje do pieczonych czy smażonych mięs, szczególnie drobiu.
Surówka z pora z dodatkiem jabłek wzbogacona smakiem prawdziwego i pysznego majonezu. Wspaniała do obiadu lub dań z grilla. Podałam ją do smażonego kurczaka w sosie ze słodkiej śmietanki i pieczonych ziemniaków. Obiad w tygodniu idealny! SMACZNEGO 😉
Składniki:
- 2 spore pory, tylko jasna część
- 3 duże jabłka
- 4 większe łyżki majonezu
- sól, świeżo zmielony pieprz oraz cukier puder do smaku
Przygotowanie:
Pora myję, kroję wzdłuż na pół i siekam w drobne talarki, układam do szklanej większej miski.
Jabłka obieram i trę na tarce o dużych oczkach, dodaję do pora, mieszam.
Dodaję majonez i przyprawiam do smaku. Odstawiam do przegryzienia składników, podaję jako dodatek do obiadu.
Cudowna surówka i super zdjęcie 🙂
Zaakceptowana przez najmłodszych, godna polecenia 🤩👌
Dziękuję za komentarz😉
Oo trzeba zrobic:))❤❤
Pycha! Jadlam:)))