Tartaletki z indykiem, oliwkami i dynią

Tartaletki z mięsem mielonym z indyka, oliwkami, kukurydzą, dynią w sosie pomidorowym z dużą ilością przypraw. To propozycja na śniadanie, kolację, przekąskę, smakują na ciepło i zimno. Posypane cheddarem lub/i fetą, wytrawne, udekorowane świeżą natką lub rukolą – idealne do czerwonego wina!

Tartaletki z indykiem, oliwkami i dynią

SKŁADNIKI na 12 sztuk:

  • ciasto francuskie 275 g
  • kilka łyżek farszu mięsnego z tego przepisu
  • tarty cheddar i pokruszona feta do posypania

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto kroje na 12 kawałków. Wykładam nimi silikonowe foremki na muffiny. Wkładam do formy, by trzymały kształt. Napełniam 2 łyżeczkami farszu. Połowę wytrawnych tartaletek posypuję tartym cheddarem, resztę pokruszoną fetą.

Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st C. Piekę ok. 15-20 minut do złotego koloru. Podaję ciepłe lub na zimno.

Jedna odpowiedź do “Tartaletki z indykiem, oliwkami i dynią”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.