Tartaletki z pieczarkami

Dziś szybkie, bo z gotowego ciasta francuskiego wytrawne tartaletki z farszem pieczarkowym, papryką i cebulą posypane parmezanem. Aromatyczne, na gorąco, z dodatkiem dużej ilości sałaty dziś będziemy jeść:)

Fajna przekąska na ciepło, zimno, do sałat wszelakich i dipów. Jednym słowem na lunch, do pracy i propozycja na imprezę, której bym się nie powstydziła. Można je ładnie ułożyć np. na świeżej rukoli i polać delikatnie sosem serowym lub dipem czosnkowym, pomidorowym. Pycha!

Składniki na 12 tartaletek:

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozkładam na blacie, kroję wzdłuż dłuższej części na pół, następnie w poprzek tworząc 12 równych części.

Ciastem wykładam foremki, nakładam łyżką farsz, a następnie posypuję serem.

Piekę w temp. 200 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 18- 20 minut. Do zrumienienia ciasta, uważając by nie przypalić ciasta.

SMACZNEGO! 🙂

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.