TARTALETKI Z PIECZARKAMI

Szybka i efektowna przekąska z gotowego ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym z papryką i cebulą posypane tartym serem. Smaczna przekąska na ciepło, zimno, do sałat wszelakich i dipów. Przepis można dowolnie modyfikować np. dodając do farszu posiekaną natkę lub bazylię, szynkę i kukurydzę.

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie rozkładam na blacie, kroję wzdłuż dłuższej części na pół, następnie w poprzek tworząc 12 równych części.

Mini kwadratami wykładam foremki, nakładam łyżką farsz, posypuję tartym serem. Układam na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.

Tartaletki pekę w temp. 200 st. C  przez ok. 18- 20 minut (grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika). Piekę do zrumienienia ciasta, uważając by nie przypalić ciasta.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.