Bardzo aromatyczne danie z kurczakiem. Całość podana na tortellini z serem ricotta i szpinakiem, posypane twarogiem. Gotowe danie można dodatkowo wzbogacić natką pietruszki i parmezanem. Smacznego 🙂
Składniki:
- 1 opakowanie tortellini z serem ricotta i szpinakiem 250 g
- 1 pierś kurczaka
- 2 średnie pomidory
- 1 zielona papryka
- Pół szklanki śmietanki 30%
- Twaróg chudy do posypania
- Oliwa z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- Sól, pieprz, papryka ostra, bazylia, curry
Przygotowanie:
- Gotuję makaron w osolonej wodzie.
- Na oliwie podsmażam pierś pokrojoną w kostkę. Gdy zmieni kolor na jasny dodaję pokrojone w małe plastry ćwiartki pomidorów, paprykę pokrojoną w cieniutkie paseczki oraz przyprawy.
- Dusimy pod przykryciem do połączenia wszystkich składników.
- Doprawiamy śmietanką, chwilę jeszcze smażymy.
- Wykładamy na talerz makaron i zalewamy naszym kurczakiem w sosie z warzywami, posypujemy kawałkami twarogu.