Tortellini z serem ricotta i szpinakiem z kurczakiem

Bardzo aromatyczne danie z kurczakiem. Całość podana na tortellini z serem ricotta i szpinakiem, posypane twarogiem. Gotowe danie można dodatkowo wzbogacić natką pietruszki i parmezanem. Smacznego 🙂

Składniki:

  • 1 opakowanie tortellini z serem ricotta i szpinakiem 250 g
  • 1 pierś kurczaka
  • 2 średnie pomidory
  • 1 zielona papryka
  • Pół szklanki śmietanki 30%
  • Twaróg chudy do posypania
  • Oliwa z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól, pieprz, papryka ostra, bazylia, curry

Przygotowanie:

  1. Gotuję makaron w osolonej wodzie.
  2. Na oliwie podsmażam pierś pokrojoną w kostkę. Gdy zmieni kolor na jasny dodaję pokrojone w małe plastry ćwiartki pomidorów, paprykę pokrojoną w cieniutkie paseczki oraz przyprawy.
  3. Dusimy pod przykryciem do połączenia wszystkich składników.
  4. Doprawiamy śmietanką, chwilę jeszcze smażymy.
  5. Wykładamy na talerz makaron i zalewamy naszym kurczakiem w sosie z warzywami, posypujemy kawałkami twarogu.

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.