Tortille serowe z szynką

Imponująca przekąska, która ładnie wygląda i smakuje na ciepło i na zimno. Tortille zawijane z nadzieniem serowym i szynką posmarowane passatą i przyprawami. Ciepłe z lekko ciągnącym się serem. Weekendowe szaleństwo!

Zawsze pierwsze znikają ze stołu 🙂 W zależności ile potrzebujecie zwiększcie składniki.

Składniki:

  • 2 placki tortilli
  • kilka plastrów żółtego sera
  • kilka plastrów dobrej wędliny
  • tarty parmezan
  • kilka łyżek passaty / opcjonalnie ketchupu, koncentratu pomidorowego
  • przyprawy: pieprz, cząber, bazylia, słodka papryka

Przygotowanie:

  • Placki posmaruj passatą, posyp przyprawami, nałóż ser i szynkę, zwiń w rulony. Pokrój w skośne nieduże kawałki.
  • Ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp parmezanem.
  • Piecz ok. 15 minut (do zrumienienia się sera) w temp. 180C grzaniem góra-dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Smacznego 🙂

 

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.