Tosty z pastą twarogowo-jajeczną z ogórkiem małosolnym

Zapraszam Was na szybkie i pyszne śniadanie. Twarożek z różnymi dodatkami przyprawiony sporą ilością pieprzu, lekko solony z aromatycznym sezonowym ogórkiem małosolnym.

Dodatkowego aromatu dodaje suszony pomidor i jajko. Musicie wypróbować na śniadanie 🙂 Pycha!

Składniki:

  • 200 g twarogu półtłustego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 suszony pomidor
  • 1 ogórek małosolny
  • 1 mała cebulka
  • kilka tostów
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Tosty przyrumień w piekarniku lub w tosterze. W miseczce ułóż twaróg, wymieszaj z drobno posiekanymi: suszonym pomidorem, ogórkiem, jajkiem i cebulką. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Nakładaj pastę na tosty, możesz dodatkowo ułożyć sobie na nich ogórki, pomidory, cebulkę.

Jeśli nie macie tostów, możecie nałożyć pastę twarogową na dowolny chleb czy bułki.

Smacznego!

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.