Tosty z pastą twarogowo-jajeczną z ogórkiem małosolnym

Zapraszam Was na szybkie i pyszne śniadanie. Twarożek z różnymi dodatkami przyprawiony sporą ilością pieprzu, lekko solony z aromatycznym sezonowym ogórkiem małosolnym.

Dodatkowego aromatu dodaje suszony pomidor i jajko. Musicie wypróbować na śniadanie 🙂 Pycha!

Składniki:

  • 200 g twarogu półtłustego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 suszony pomidor
  • 1 ogórek małosolny
  • 1 mała cebulka
  • kilka tostów
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Tosty przyrumień w piekarniku lub w tosterze. W miseczce ułóż twaróg, wymieszaj z drobno posiekanymi: suszonym pomidorem, ogórkiem, jajkiem i cebulką. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Nakładaj pastę na tosty, możesz dodatkowo ułożyć sobie na nich ogórki, pomidory, cebulkę.

Jeśli nie macie tostów, możecie nałożyć pastę twarogową na dowolny chleb czy bułki.

Smacznego!

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.