TOSTY Z SEREM I SZYNKĄ

Tosty z rozpływającym się serem, dobrą szynką i kiszonym ogórkiem to prosta i smaczna propozycja na ciepłe śniadanie lub kolację. Dodatkami mogą być także pomidory, cukinia, cebula, pieczarki, papryka, ogórki wszelakie, warzywa, te świeże lub marynowane, rozmaite sosy, np. czosnkowy, tatarski lub pasta ajwar. Gorące tosty podaję ze świeżą rukolą i dobrym kakao.

SKŁADNIKI:

  • 12 kromek chleba tostowego
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 6 plastrów szynki
  • 2 ogórki kiszone posiekane w talarki
  • masło, ketchup i musztarda dijon

PRZYGOTOWANIE:

Kromki rozkładam na blacie, każdą z nich smaruję masłem. Na sześciu z nich układam po plastrze żółtego sera, smaruję cienko ketchupem, układam po kilka talarków ogórka kiszonego. Na ogórka układam wędlinę i smaruję musztardą. Tak przygotowaną kromkę przykrywam drugim tostem.

Wkładam do tostera, piekę na złoto, wyjmuję, przekrawam na trójkąty. Podaję od razu.

Smacznego 🙂

8 odpowiedzi na “TOSTY Z SEREM I SZYNKĄ”

  1. Śniadania na ciepło są najzdrowsze. Tosty lub grzanki często robię. Te tosty wyglądają smakowicie

  2. Cała moja rodzina uwielbia tosty, więc bardzo często przygotowujemy je wspólnie. Oprócz sera i szynki wykorzystujemy też inne składniki, najczęściej te, które znajdziemy w lodówce. Moje dzieci lubią najbardziej w wersji z papryką. My tosty przygotowujemy najczęściej na śniadanie, gdy mamy ochotę na coś ciepłego:-)

Skomentuj Kuchnia Ani Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *