TWARÓG NA KANAPKI

Dziś powrót do dzieciństwa. Twarożek na słodko lub wytrawnie podawany był na śniadanie praktycznie na zmianę z jajkami pod każdą postacią, serkiem czekoladowym lub drożdżówką z serem. Twaróg lub pasta w wytrawnej wersji z dużą ilością pieprzu i szczypioru. Dodatkiem są posiekane jajka ugotowane na twardo oraz posiekana cebulka. Do takiej pasty świetnie pasować będzie także posiekana papryka lub cukinia. Jeśli macie ochotę na słodszą wersję to do twarogu dodajcie miód lub syrop klonowy, cukier puder, owoce lub dowolne bakalie, np. rodzynki lub posiekane daktyle. Będzie pysznie! Twaróg lub pasta na kanapki smakuje o każdej porze dnia!

SKŁADNIKI:

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 2 jajka ugotowane na twardo – posiekane i ugniecione widelcem
  • opcja: łyżka gęstego jogurtu
  • pęczek posiekanego grubego szczypioru
  • mała cebulka drobno posiekana
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

W misce mieszam wszystkie składniki, rozdrabniam dobrze widelcem, doprawiam, dodaję posiekany szczypior i cebulkę.

Podaję na pieczywie.

Smacznego 🙂

 

 

4 odpowiedzi na “TWARÓG NA KANAPKI”

  1. Pycha przepis, domowo, szybko, smacznie, zamiast wedliny:)
    Pasta idealna na śniadanie. Ja smaruje nią grzanki z tostera.
    Dziękuję za przepis:)

Skomentuj Kuchnia Ani Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *