Pyszny i kremowy twarożek z dodatkiem śmietany i szczypioru to idealna propozycja na szybkie śniadanie lub podwieczorek. Prosty i sprawdzony przepis, który przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Do tak przygotowanego twarożku można dodać posiekane świeże warzywa, np. paprykę, rzodkiewkę, cukinię, ogórka zielonego lub posiekane suszone pomidory. Śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym lub zupełnie pominąć ten dodatek.
Twarożek ze śmietaną i szczypiorem
SKŁADNIKI:
- 500 g twarogu półtłustego
- 300 g śmietany 18%
- pęczek grubego szczypioru
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Szczypior siekam. W misce rozdrabniam dokładnie widelcem twaróg, dodaję śmietanę i rozgniatam widelcem na gładką masę. Przyprawiam, wsypuję posiekany szczypior, mieszam, podaję na kanapki.
Smacznego 😉