Wątróbka w sosie cebulowo-musztardowym

Bardzo tania, łatwa w przyrządzeniu, ma mnóstwo żelaza i jest smaczna. Jednak… niestety zawiera wiele tłuszczu, więc polecam, ale rzadko.

Pamiętajcie tylko: nie smażcie jej zbyt długo, bo będzie za twarda, a sólcie pod koniec.

Składniki:

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 4 cebule
  • 4 łyżki musztardy
  • sól, pieprz cytrynowy
  • majeranek, lubczyk
  • olej rzepakowy

Przygotowanie:

Na oleju usmażcie cebulę pokrojoną w cienkie piórka, dodajcie oczyszczoną i pokrojoną w większe plastry wątróbkę. Duście chwilę, dodajcie musztardę i przyprawy, nie sólcie. Na koniec posólcie według uznania.

Ja podaję z pieczonymi talarkami ziemniaków, sałatką pekińską i podsmażonymi na maśle klarowanym pomidorkami koktajlowymi.

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.